Vær social med ølspil!

Nogle gange er det hyggeligt nok at sidde og snakke eller gå amok på dansegulvet, men til tider skal der lidt mere til. Vi snakker her om ølspil, drukspil eller drikkelege! Hos SkulleManTageEnØl.dk har de sat sig for at samle så mange ølspil som muligt, så ikke du skal søge for længe på Google efter reglerne. Vil du gerne have nogle forslag, så får du her deres personlige Top 3:

Hestevæddeløb

Hestevæddeløb er et ølspil, der er inspireret af virkelighedens hestevæddeløb. Deltagerne satser antal tåre på én af fire damer, ligesom spillerne vil satse penge på hestene på en racerbane, der kræver et standard sæt spillekort.

Antal personer: Mindst 4
Du skal bruge: 1 sæt spillekort

Forberedelse af Hestevæddeløb

Hestevæddeløb kræver aktiv deltagelse af én person: Speakeren (Eller dealeren, om man vil..). Speakeren forbereder feltet ved at søge gennem kortspillet og finder alle damerne (dette skal kun gøres ved første runde, for ved anden runde har man jo fundet dem), og ligger dem med ansigtet op og side om side i den ene ende af bordet (dette er “porte”). Han blander kortspillet og tager 7 tilfældige kort som ligges med bagsiden opad, i en lige linje vinkelret på rækken af damer. Kortene kommer på denne måde til at ligge i en L-form, og spillet kan gå igang.

Klar med indsatserne

Før Speakeren starter spillet, skal hver spiller satse et antal tåre på en hest (en af damerne, red.), f.eks. “Fem tåre på Hjerter Dame”. Deltagerne drikker selv det antal tåre de satser, så man undgår urealistiske indsatser. Dem der har satset på den vindende hest må du give det dobbelte antal tåre, som de satsede, ud.

Der kan også satses én tår på hvilken hest der forlader “porten” først. Dem der satser på den rigtige hest må give den tår ud. Dette kan give mere konkurrence mellem spillerne, da der kan komme en større eller tilsvarende payback, når “hestene” er i mål.

Klar, parat, start!

Når alle indsatser er givet, begynder Speakeren (eller dealeren) hestevædeløbet. Han/hun vender et kort fra den resterende bunke og ser på kortets kulør. Den dame med samme kulør som det nyligt vendte kort, rykkes frem, så det ligger på rækken over de andre. Dette fortsætter, indtil det sidste kort er vendt, og en dame har passeret.

Hver gang en ny række bliver fri – altså, når alle damer har passeret et af de kort der ligger med bagsiden opad – vendes dette kort og man kigger igen på kuløren. Det kort der har denne kulør, rykker en række tilbage og dem der har satset på hesten drikker en tår.

Flip Cup

Flip Cup er et af de mest populære ølspil i USA – så hvorfor ikke prøve det herhjemme i Danmark også!

Antal personer: Mindst 6 (dog et lige antal).
Du skal bruge: 1 Engangsbæger pr. person og et bord.

Forberedelse

Før spillet starter skal hvert bæger fyldes en tredjedel* op med øl (husk der skal være et bæger til hver deltager). Derefter deles deltagerne op i to hold, og stiller sig på hver side af bordet, med hver sit glas med øl.
* Det er bare noget vi siger.. Hvis I vil fylde det helt op, så gør I bare det!

Regler for Flip Cup

Når forberedelserne er gjort, er det klar til at komme igang. En person der ikke er med i spillet/omgangen (eller som er sidst i omgangen) vælges til at skulle starte spillet.

Når der bliver sagt “Go!” (eller “Start”, “Begynd”, eller hvad der nu bliver sagt for at starte omgangen), starter den ene person for hvert hold med at drikke sin øl. Når han/hun har tømt den, sættes bægeret lidt udover bordkanten. Nu gælder det så om for personen at flippe koppen så den står med bunden i vejret (deraf navnet “Flip Cup”). Koppen må kun flippes ved at blive slået, så den selv flipper rundt – altså ikke noget med bare at vende koppen om med hånden. Hvis ikke det lykkes første gang, sættes koppen igen, på bordkanten, og man prøver igen, indtil koppen står med bunden i vejret. Nu er det så den næste person på holdets tur til at gøre det samme. Det hold, hvis deltagere først får drukket og flippet den sidste kop, vinder.

7, 11, Dobbelt

7, 11, Dobbelt er et spil som ikke er så kendt – derfor skal det med her! Vi går ind for at prøve nye ting – heriblandt også nye ølspil.

Antal personer: Mindst 3
Du skal bruge: 2 Terninger, 1 Ølglas, En masse øl og et bord med plads til alle rundt om.
Hver person behøver ikke sin egen øl, men hvis man godt kan lide at drikke en gang imellem når det ikke er din egen tur, så siger vi ikke noget imod det. I vælger en person til at starte.

Spillet går i gang

Den første person slår med terningerne. Hvis han/hun ikke slå 7, 11 eller to ens (dobbelt) er det den næstes tur.

Når der bliver slået 7, 11 eller dobbelt tager personen, der har slået, en øl og hælder så meget han/hun vil, op i ølglasset og stiller ølglasset foran den person som han/hun mener der skal drikke. Når den udvalgte person (den der har fået stillet øllen foran sig) tager glasset og begynder at drikke, gælder det for personen der slog med terningerne og valgte ham/hende, at slå med terningerne indtil der enten bliver slået 7, 11 eller dobbelt eller der ikke er mere øl i glasset.

Hvis der bliver slået 7, 11 eller dobbelt før glasset er tomt må personen med terningerne igen hælde øl i glasset og give det til den samme igen, eller en anden. Hvis glasset bliver tømt først går terningerne videre til den næste i rækken.


Der er også nogle variationer du kan tilføre Hestevæddeløb og 7, 11, Dobbelt, som du kan læse inde på SkulleManTageEnØl.dk

Udover disse tre forslag har de mange flere regler at byde på – både de klassiske og også nyere spil med ekstra variationer! Så hvis du søger reglerne til et ølspil, så har de svarene. Og hvis de ikke har, så er det fordi de har drukket for mange øl..

Vi har her samlet barer i København, hvorpå du kan spille ovenstående spil på.

Klik ind på de enkelte barer for at se beskrivelser, åbningstider og læse beskrivelser af de enkelte steder.